• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Premier League Kim Marki

Everton – Burnley

Everton – Burnley
Foto: Bildbyrån

Rafa har fått starten han ønsket seg - og var avhengig av

Av KMarki

Den som har sovet seg gjennom de fire første Premier League-rundene vil ikke preges av sjokk og vantro når han eller hun våkner. Manchester United, Chelsea, Liverpool og Manchester City troner i tet, mens Newcastle, Burnley og Norwich er under streken. Omtrent som de fleste tror tabellen vil se ut i mai neste år. 

Det gjenstår imidlertid fortsatt én kamp i denne runden, og Everton gis i kveld mulighet til å splitte firerbanden i tet. Burnley har imidlertid ikke for vane å la seg pille på nesen. 

Everton - Burnley
Goodison Park
Mandag, 21.00
TV: TV2 Sport Premium

Odds:
H: 1,73
U: 3,75
B: 5,75

Odds fra Unibet

Vårt Tips: B

Tøff beslutning

Det ble alt annet enn godt mottatt innad i Toffees-fansen da Rafas Benitez ble ansatt som ny manager. Man henter gjerne ikke managere med lang forhistorie fra nærmeste rival, men dette var altså nettopp hva Everton gjorde i sommer.

En tøff beslutning både av Everton, og av Rafa. Begge parter var fullstendig klar over at en god sesonginnledning var nødvendig for å unngå full splitt mellom manager og fans, og spanjolen og hans utvalgte har levert.

Southampton og Brighton er slått, mens man ledet både 1-0 og 2-1 før man måtte nøye seg med 2-2 mot Leeds på Elland Road. Med full pott hjemme mot Burnley i kveld, vil The Toffees passere Manchester City og innta fjerdeplassen på tabellen, hakk i høl med byrivalen.

Fabian Delph er skulderskadet, mens James Rodriguez trolig heller ikke blir å se i kveld. Ellers er det meste greit i Everton-leiren, når lagkaptein Seamus Coleman nå meldes spilleklar. Sommerkjøpet Salomon Rondon står dessuten klar til å debutere.

Sjelden investering

Burnley har også en debutant stående klar, og for en sjelden gangs skyld i Burnley er det en spiller som både er utenlandsk og kostet en god slump pund. Den anvendelige kantspilleren er første ikke-brite hentet til Turf Moor siden 2016 (Steven Defour), og kostet et sted mellom 12 og 15 millioner pund. Et spennende bidrag til en Clarets-stall som jo ikke er kjent for spesielt god bredde.

Midtstopper Nathan Collins og høyrebacken Connor Roberts ankom også Burnley i sommer, men trolig blir ingen av dem å se i kveld. Collins meldte nylig skadeforfall til den irske landslagstroppen, mens Roberts har slitt med en lyskestrekk.

Spillet:

Everton er oddsfavoritt, og kan hende litt i overkant stor favoritt. Kveldens hjemmelag har bare vunnet én av de siste fire innbyrdes, og Burnley har vunnet to av de siste fire på Goodison – senest forrige sesong da Dwight McNeil og Chris Wood ødela festen for hjemmefansen.

Unibet ligger klart foran konkurrentene med sin borteodds pålydende 5,75. En så spenstig odds – i en så åpen batalje - lar vi ikke stå urørt. Vi jogger da mot den grønne luka.