• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Premiership Thomas Elgheim

Helgens tips: Sesongens første Old Firm!

Helgens tips: Sesongens første Old Firm!
Foto: Bildbyrån

Vi spiller H-en til 2,70 i odds

Av TElgheim

Celtic - Rangers
Lørdag 17. oktober, kl. 13.30
Sendes på Viasport 2, Viaplay og Unibet

Kampodds
Coolbet 2,70 3,53 2,66
Norsk Tipping 2,40 3,15 2,50
Unibet 2,55 3,35 2,65

Analyse
Det er duket for sesongens første Old Firm-derby, kanskje den aller største kampen i britisk fotball. Dette er som vanlig mye mer enn en fotballkamp. Her handler det om religion, politikk og sosiale forskjeller. Ingen fans på tribunen fjerner dessverre mye av Old Firm-magien, men med hele ti måneder siden forrige møte kommer det ikke til å mange noe på innsatsen.
Celtic kommer fra åtte strake seirer i alle turneringer og har tatt 25 av 27 mulige poeng i ligaen denne sesongen. Problemet nå er alle forfallene i troppen. Hatem Abd Elhamed, Nir Bitton og Ryan Christie er alle i karantene etter koronavirus mens Odsonne Edouard er usikker av samme årsak. Fra før er James Forrest ute med skade, men toppscorer Albian Ajeti ventes klar.

Antatt lagoppstilling:
Barkas; Jullien, Duffy, Ajer; Frimpong, Ntcham, Brown, McGregor, Taylor; Elyounoussi, Ajeti

Rangers topper tabellen med 26 poeng av 30 mulige og har sluppet inn kun tre mål på de ti første ligakampene. Fire strake seirer i alle turneringer inkludert imponerende 2-1-triumf mot Galatasaray som sikret plass i gruppespillet i Europa League. Heller ikke hos gjestene er imidlertid alt OK i troppen. Stjernespiss Alfredo Morelos kom sent tilbake fra landslagsoppdrag og er neppe med i startoppstillingen.

Antatt lagoppstilling:
McLaughlin; Tavernier, Goldson, Balogun, Barisic; Kamara, Jack, Davis; Hagi, Kent; Defoe

Tips
Coolbet har gjort Rangers til favoritt, Norsk Tipping og Unibet Celtic. Vi er enig med sistnevnte og spiller dermed H-en til 2,70 i odds.